Avem cultul vinului, ca francezii?

În Amintiri Gustoase, rubrica din podcastul Cronicari Digitali pe care o realizez în fiecare vineri, l-am avut invitat pe Ioan T. Morar. Nu am vorbit doar despre mâncare, mai ales că este un iubitor de vin care știe și cum să-i citească povestea completă într-un pahar.

„Eu cred că vom avea cultul vinului în mometul în care producătorii de vin din România vor avea cultul producătorilor de vin din Franța. E o relație foarte strânsă între consumatori și producători. În Franța, vinul înseamnă cultură. Chiar mă gândeam la un slogan cu Toni Grecu: Vinul fără cultură e o simplă băutură.

În Franța, vinul face parte dintr-un ceremonial. Sigur, el se trage din ceremonialul religios în țările creștine, dar este altfel vândut. Am citit că a scăzut consumul de vin în Franța, dar a crescut consumul de vin scump, deci francezii se îndreaptă spre mai puțin și așa a crescut calitatea vinului consumat.”, mi-a mărturisit Ioan T. Morar, la podcastul Cronicari Digitali.

Discuția noastră completă e aici:

Podcastul Cronicari Digitali, produs de Zaga Brand și Asociația Humart (Human Made Art), vine cu episoade noi în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio și pe www.cronicaridigitali.ro.

Podcastul Cronicari Digitali este susținut de Raiffeisen Bank România și de Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin accesul la educație, cultură și tehnologie, putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *