Degustări de produse locale, conferințe și workshopuri culinare, în weekend, la Tulcea, la Vinuri și Bucate Dobrogene
Târg-festivalul Vinuri și Bucate Dobrogene are loc în acest weekend la Restaurantul La Liman de pe Faleza Tulcea. La eveniment pot fi degustate sute de produse locale, iar tulcenii pot participa la dezbaterile din cadrul Congresului Regional de Gastronomie și Vin. Sâmbătă și duminică intrarea este liberă Programul începe încă de vineri seara când are […]
Ce este bucătăria hercinică? La noi este pusă în valoare în Dobrogea și e parte din Ruta Gastronomică din Programul România Atractivă
Bucătăria hercinică este o ramură gastronomică specifică regiunilor montane din Europa Centrală, care își trage numele de la Munții Hercinici, o veche formațiune muntoasă ce se întindea din Germania până în părți ale Franței și Cehiei. Această bucătărie este caracterizată de simplitatea ingredientelor, utilizarea resurselor naturale din zona montană și tradiții culinare care s-au păstrat […]
Celebrul chef italian Felix Lo Basso, (chef în restaurant cu o stea Michelin), vine în România, pentru o nouă ediție „Azuga Under the Stars”, evenimentul organizat de Lux Garden Hotel & Resort
Evenimentul de fine dining „Azuga Under the Stars” revine pentru a doua ediție, la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga și se va desfășura pe 5 și 6 octombrie sub patronajul Confindustria România, Accademia della Cucina Italiana – Delegazione di Bucarest și Confhospitality. Ediția din acest an îl are invitat pe cheful Felix Lo […]
Noua ospitalitate românească și impactul asupra brandului de țară: “Gastronomia – cu bune, cu rele” la prima conferință interdisciplinară
Impactul gastronomiei și ospitalității românești asupra imaginii de țară, importanța economică (turism și producție alimentară de masă) și implicațiile asupra coeziunii sociale interne și a modului în care se văd românii pe ei înșiși au fost temele abordate de către vorbitorii (din mediul academic și al practicienilor) invitați la prima ediție a Conferințelor “Gastronomia – […]
19 septembrie, prima conferință din seria Gastronomia cu bune, cu rele
O revoluție în ceea ce privește “Noua ospitalitate românească”, un nou mod de gândire – pentru inovare, identificare de noi produse, servicii și proiecte pentru turism, industria alimentară și HoReCa din România – acesta este scopul forumului permanent de dezbateri și discuții “Gastronomia – cu bune, cu rele”, lansat pe 19 septembrie 2024 de platforma […]
“Vinuri și bucate dobrogene” La Liman, în Tulcea – 19-20 octombrie 2024: degustări, concurs, spectacol de gastronomie, conferințe pentru o economie locală sustenabilă
O adevărată “paradă de vinuri, bucate și idei dobrogene” are loc în perioada 19-20 octombrie 2024 pe Faleza Tulcea, sub egida platformei de promovare a României “WeAreRomania / YOU ARE WELCOME!”. Evenimentul, desfășurat la restaurantul “La Liman” sub numele de “Vinuri și bucate dobrogene”, are dublul scop de a promova gastronomia destinației în ansamblul ei […]
Volumul “Ce e nou în Noua Bucătărie Românească” de Adriana Sohodoleanu, nominalizat la premiile Gourmand World Cookbook
Lucrarea de doctorat în sociologie despre Noua Bucătărie Românească scrisă de Adriana Sohodoleanu și apărută în decembrie la Editura GastroArt se află pe lista scurtă de nominalizări pentru premiul pentru cea mai bună carte culinară din sau despre Europa de Est la prestigioasele premii Gourmand World Cookbook. Volumul este comercializat exclusiv prin rețeaua de libării […]
RUAL primul AproBistro găzduiește, la final de iulie, Tomatino – festivalul gastronomic dedicat roșiilor
A doua ediție Tomatino, festivalul gastronomic dedicat roșiilor, se va desfășura pe 26 și 27 iulie, la RUAL primul AproBistro (str. Mihai Eminescu 114-116). Evenimentul de live cooking va fi organizat în generoasa curte interioară a restaurantului și are ca scop promovarea produsului local și a tomatelor în special puse în valoare și printr-un meniu […]
Amintiri gustoase, podcastul gastronomic moderat de mine rămâne lider pe segmentul său
Podcastul Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali, încheie sezonul 1 din 2024, în care invitați de marcă s-au aflat în căutarea identității mâncărurilor românești, prin discuții savuroase, pline de sare și piper, spre deliciul a peste 30.000 de ascultători. În sezonul recent încheiat, timp de 11 episoade difuzate în fiecare vineri, din 19 […]
Degustare de sarmalele românești și central europene alături de vinuri de la Villa Vinea
Pe 10 iulie, la Corks Cozy Wine Bar din București are loc o nouă degustare de sarmale curatoriată de mine. Spre deosebire de prima ediție din acest an ca a avut loc în primăvară, la evenimentul de pe 10 iulie organizatorii vă propun alte cinci feluri de sarmale, descoperite de mine sau de alți căutători […]