Am scris și înainte despre gastronomie, dar din 2017 mă ocup exclusiv de acest domeniu.

Am fondat gastroart.ro prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei și ospitalității românești, apoi editura omonimă la care am publicat peste zece titluri în mare parte reeditări ale unor cărți vechi de bucate de la noi.

Am publicat volumul Curatorul de zacuscă și alte povestiri culinare românești și sunt coautorul volumului Dulce Românie – o istorie a deserturilor de la noi alături de Adriana Sohodoleanu.

Sunt coinițiator al Legii – Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, coorganizator al Congresului Național de Gastronomie și Vin alături de Cezar Ioan și Nico Lontras.

Scriu constant pe Gastroart.ro, Eisberg.ro, zilesinopti.ro, Mindcraftstories.ro, cc-cc.ro, revistatomis.ro, dulceromanie.ro și câteodată pe Dilemaveche.ro sau Vinul.ro. Mă găsiți și în newsletterul Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends.

Vorbesc tare și apăsat în calitate de gazdă în podcastul Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.

Premii:

Gault & Millau, Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, Asociația Națională a Jurnaliștilor de Turism, 

webstock: (2021 – locul III Best Company Blog – Salata de vorbe pentru Eisberg: #simplyfresh;  2022 – locul II Best Branded Podcasts cu #amintirigustoase by Cronicari Digitali & Electrolux)

Predispus spre îmbuibare și băutor profesionist cu diplomă de Eurosomelier. Dacă nu dai de mine întrebați-i pe Mihnea sau pe Cezar ce fac. Ei sigur știu! Apar destul de mult la TV, vorbesc mult și la radio și răspund la interviuri.

Când nu mănânc sau beau citesc, scriu și fac planuri. Spre exemplu să mă îndop vreo 100+ de zile prin Balcani alături de Cristian Iohan Ștefănescu pentru un studiu de gastronomie regională comparată. Sau să scriu o carte despre ciorba de burtă (că la Enciclopedia Universală a sarmalelor scriu de vreo trei ani). Sau să pun pe picioare Asociația Națională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Gastronomie. Sau să reiau newsletterul. Sau să plec în Georgia și Armenia. Sau…

Parteneri

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian