- Festivalul „Hai cu Pluta” revine la Suceava și așteaptă peste 1.000 de participanți din toată BucovinaSuceava redevine gazdă a festivalului „Hai cu Pluta”, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate vinului din regiunea Moldovei. În 2025, se va desfășura între 26 și 27 aprilie, la Hotel Mandachi & Spa. Sunt așteptați peste 1.000 de participanți care vor avea ocazia să descopere sute de sortimente de vin de la aproximativ 25… Citește mai mult: Festivalul „Hai cu Pluta” revine la Suceava și așteaptă peste 1.000 de participanți din toată Bucovina
- Două noi exponate pentru Muzeul Sarmalelor (postfață la volumul Sarmale și serotonină de Camelia Burghele)Acest text, deși ar trebui, nu este o postfață clasică, e mai mult un fel de cuvânt al editorului, iar în cazul de față editorul este Colecționarul de sarmale. Nu vreau să fac reclamă celei mai recente cărți pe care am scris-o, însă mă folosesc de prilej să vorbesc despre viitorul Muzeu al Sarmalelor, proiect… Citește mai mult: Două noi exponate pentru Muzeul Sarmalelor (postfață la volumul Sarmale și serotonină de Camelia Burghele)
- Mărțișor gustos: GastroArt lansează în primăvară o carte dedicată exclusiv sarmalelor. O puteți precomanda cu livrare la începutul lui martieEditura GastroArt anunță lansarea campaniei de precomenzi pentru cele mai recent titlu din colecția dedicată gastronomiei din prezent: un studiu despre dedicat exclusiv sarmalelor, realizat de către entologul și antropologul Carmelia Burghele în satele sălăjene. Cartea poate fi precomandată exclusiv pe site-ul librăriilor Cărturești și va ajunge la destinatari de mărțișor. Volumul SARMALE ȘI SEROTONINĂ.… Citește mai mult: Mărțișor gustos: GastroArt lansează în primăvară o carte dedicată exclusiv sarmalelor. O puteți precomanda cu livrare la începutul lui martie
- Gastronomia în cultură, o nouă dezbatere din seria conferințelor Gastronomia cu bune, cu releMiercuri, 29 ianuarie, ora 19:00, în Restaurantul La Mama Clubul Țăranului Român seria de conferințe-dezbateri Gastronomia cu bune, cu rele continuă cu o ediție dedicată gastronomiei în cultură. Cum poate gastronomia să influențeze pictura, muzica sau literatura? Identificăm opere de artă savuroase și cărți care ne lasă gura apă, dar mai mult decât atât ne-am… Citește mai mult: Gastronomia în cultură, o nouă dezbatere din seria conferințelor Gastronomia cu bune, cu rele
- „Amintiri Gustoase” a organizat cel de-al patrulea workshop anual de cooking dedicat top 100 creatori digitali, chefs, producători și experți pasionați de gastronomia româneascăBucurești, 19 decembrie 2024. În fiecare an, cel puțin 1.000 de creații digitale postate în social media în mai puțin de o lună marchează pasiunea comunității „Amintiri Gustoase” pentru gastronomia românească. Anul acesta, competiția „Diversitate în gusturi și bucate. Repetiție de Crăciun”, dedicată iubitorilor de gastronomie dornici să împărtășească cele mai reușite rețete, a adunat… Citește mai mult: „Amintiri Gustoase” a organizat cel de-al patrulea workshop anual de cooking dedicat top 100 creatori digitali, chefs, producători și experți pasionați de gastronomia românească