Lansez Colecționarul de Sarmale pe 14 decembrie la Cărturești Verona

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice de Cosmin Dragomir, joi 14 decembrie, de la 18:30 la Librăria Cărturești Verona (str. Str. Pictor Arthur Verona 13-15). Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul […]

Cosmin Dragomir, cuvânt înainte la volumul Colecționarul de sarmale și alte povestiri culinare

Volumul Colecționarul de sarmale și alte povestiri culinare este disponibil pentru precomandă și ajunge la dumneavoastră în prima jumătate a lunii decembrie. Puteți precomanda cartea aici. Până atunci puteți citi cuvântul înainte: Regulile spun că nu trebuie să încep cu o negație, dar e musai să rezolv treaba asta încă de la început: NU este o carte despre […]

Adriana Sohodoleanu, un fel de postfață la volumul Colecționarul de sarmale și alte povestiri culinare

Volumul Colecționarul de sarmale și alte povestiri culinare este disponibil pentru precomandă și ajunge la dumneavoastră în prima jumătate a lunii decembrie. Puteți precomanda cartea aici. Până atunci puteți citi postfața (numită de noi „cuvântul de după”) al acestui volum scrisă de Adriana Sohodoleanu: În cuvântul-înainte, Cosmin Dragomir ne spune că nu este corect să începi un text […]

Diana Popescu, prefață la volumul Colecționarul de Sarmale și alte povestiri culinare

Volumul Colecționarul de sarmale și alte povestiri culinare este disponibil pentru precomandă și ajunge la dumneavoastră în prima jumătate a lunii decembrie. Puteți precomanda cartea aici. Până atunci puteți citi prefața acestui volum scrisă de Diana Popescu. Știți cum vă sfătuiesc experții în cumpătare, prietenii bugetelor voastre și marii dușmani ai hipermarketurilor: „Nu plecați la […]

Colecționarul de sarmale de Cosmin Dragomir, disponibilă pentru precomenzi

Cosmin Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi, anunță campania de precomenzi pentru următoarea carte: Colecționarul de Sarmale și alte povestiri culinare, la editura GastroArt. Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și […]

Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România

Seria de evenimente culinare: Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un alt episod inedit – celebrarea în premieră pentru România a Zilei Internaționale a Burții (de vită) cu un meniu de degustare de 5 feluri bazat pe ingredientul vedetă + un preparat cu burtă de porc și un desert din legume și […]

Caietul cu retețe, în piața Astra din Brașov

“Caietul de rețete din piață” a ajuns în Piața Astra din Brașov. Până la finalul lunii octombrie, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică vă așteptăm în pavilionul expozițional din piață și la taraba dedicată caietelor de rețete. Mai mult, am aprovizionat tarabele cu rețete din caietele adunate, rețete adaptate la ingredientele vânzătorilor și la […]

Marian Pintea: în Islanda chefii au renuntat la ego tocmai pentru a elimina mentalitatea de competitie! 

În urmă cu mai mult de zece ani, pe când la televizor vedeai doar o mână de chefi mi-am dat seamă că în țară sunt mii și că, unii dintre ei sunt foarte buni dar nu au parte de promovare. I-am căutat și am scris despre ei. Cu mulți am rămas prieten, cu unii chiar […]

Radu Bozocea, expert în drepturi proprietate intelectuală: ce putem și ce nu putem înregistra ca marcă în gastronomie

Radu Bozocea activează din 2002 la Weizmann Ariana & Partners, agenția de proprietate industrială cu cele mai multe cereri de mărci (peste 500) depuse la Oficiul European de Proprietate Intelectuală, conform EUIPO Statistical pack by country 2015-2018. Din anul 2016, este partener senior al biroului din București, iar din 2018 permanent counsel al biroului din Leiden (Olanda) al firmei. […]

Florin Dumitrescu (textier.ro): E un privilegiu să colaborezi cu Mircea Groza

La apariția noului tiraj din Zămuri, supe, zupe și năcreli, antropologul Florin Dumitrescu publică o recenzie a cărții lui Mircea Groza (GastroArt, 2023). Vara aceasta, antropologul Florin Dumitrescu a etnografiat piețele și târgurile din Sălaj. În mare parte din această cercetare de teren, Mircea Groza l-a ajutat ca mediator în discuțiile cu localnicii. Iată cum […]

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian