Categories
general

Schimbări gastronomice în zodiac: racul devine homar, vărsătorul – somelier

În epoca fine dining-ului și a pairing-urilor, astrologii gourmet de la Institutul de cercetare a mâncărurilor în funcție de zodie de la Agigea au solicitat schimbarea unor nume din zodiac.

Oamenii de știință au invocat tradiția istorică a redenumi zodiile în funcție de necesitățile și trendurile de moment, explicând că pe timpuri vărsătorul se numea paharnic și acum ar trebui să poarte numele de somelier.

Astfel, conform unui comunicat remis redacției, se cere cu vehemență ca zodia rac să fie înlocuită cu orice fruct de mare, dar în special cu homarul.

De altfel, pentru a evita nefericite confuzii, zodia pești trebuie să se numească dorade, iar în cazul taurinelor și ovinelor e preferabil (mult prea generaliste) este de preferat să fie indicat “cut-ul” măcelăresc. (exemplu: cotlet ori antricot). Aceeași soluție se aplică și pentru Capricorn (un fel de unicorn al caprinelor).

Cum trăim într-o lume digitalizată, leul va purta numele de BitCoin iar Balanța se va numi, simplu, cântar. În cazul Scorpionului se va trece și metoda de preparare (exemple: deepfried sau sote).

Zodia gemeni va fi temporar suspendată până când o să primim două porții identice din aceeași mâncare.

Zodiile leu și fecioară rămân apanajul bucătăriilor expate, unde, tradițional, se consumă astfel de cărnuri, fie la ei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *