Cât de versatil e burgerul și care sunt cele mai surprinzătoare combinații

A fost weekendul Burgerfest și înainte să trecem la gustat, am stat la povești, în podcastul Cronicari Digitali, alături de Dragoș Gurăroșie, organizatorul festivalului. Am căutat să aflu de la el cum privesc românii burgerul, care sunt cele mai bune combinații și dacă burgerul cu halloumi e burger. La ultima întrebare a venit un răspuns scurt: NU! La celelalte am avut ocazia să aprofundăm ceva mai mult…

Ce este burgerul

”Burgerul înseamnă o chiftea între două jumătăți de chiflă. Ce pui pe lângă chiftea și între bucățile de chiflă este fix treaba bucătarului, dar este obligatoriu să avem chiftea. Chiftea înseamnă tocătură. Nu vreau la Burger Fest felii de carne. Feliile de carne înseamnă felii de carne, la fel cum feliile de brânză sunt felii de brânză indiferent de ce brânză este aceea și la fel cum carnea pulled nu este chiftea. Deci toate celelalte, din punctul de vedere Burger Fest, sunt sandwich-uri.

Putem să ne gândim la celebrele nuci, desertul care avea în mijloc cremă. Între straturile alea de cremă poți să mai pui ceva de altă culoare. A fost la o ediție Burger Fest, cred că în 2016, când am avut pe cineva care a făcut burgeri dulci, foarte buni, din diverse. Erau burgeri pentru că arătau ca un burger”, mi-a mărturisit Dragoș Gurăroșie, organizatorul Burgerfest, în podcastul Cronicari Digitali înregistrat chiar înainte să înceapă festivalul din acest an.

„Eu cred că există și viață fără burgeri și chiar ar trebui să existe”

„Eu cred că există și viață fără burgeri și chiar ar trebui să existe. În 2015, când a fost prima ediție, ne-am chinuit puțin să găsim 9 restaurante, atât am avut atunci, și pentru că, din punct de vedere logistic, le era foarte greu să participe la evenimente de genul ăsta, mai ales că nu știa nimeni cu ce se mănâncă treaba asta.

După prima ediție de Burger Fest, într-adevăr, au început să apară burgerii în Trattorii, în restaurante tradiționale, în diverse locuri în care nu te așteptai. Acum mă aștept să văd și în restaurantele asiatice burgeri, dar ar trebui să fie viață și dincolo de burgeri. Noi avem chiftele, deci putem să măncăm chftele.”, spune Dragoș Gurăroșie.

Burger versatil

”Ca variante exotice de burgeri, am mâncat burgeri cu ananas, cu foie gras, cu fructe de mare. Cei care nu îmi plac sunt cei vegetali sau vegetarieni, în care chifteaua e făcută din legume. Puțini sunt reușiți, pentru că e foarte greu să nimerești o chiftea din legume care să fie bună cu adevărat și să se potrivească și să poți să zici că mănânci un burger fără carne bun. Cel mai bun burger pe care lăam mâncat este și cel mai simplu burger.

Avea chiftea, avea chiflă, sos și atât. Iar cel mai fresh a fost unul pe care l-am mâncat în State la Shake Shack, acolo îți tocau carnea în față și îți făceau chifteaua, nu știu dacă lucrul ăsta e posibil la noi. Era mega proaspăt și fresh tot ce mâncai acolo.”

Podcastul Cronicari Digitali, produs de Zaga Brand și Asociația Humart (Human Made Art), vine cu episoade noi în fiecare joi și vineri pe toate platformele de streaming audio și pe www.cronicaridigitali.ro.

Podcastul Cronicari Digitali este susținut de Raiffeisen Bank România și de Electrolux România. Partenerii proiectului sunt convinși că, prin accesul la educație, cultură și tehnologie, putem deveni cea mai bună versiune a noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian