Ziua Internațională a Burții de Vită, sărbătorită în premieră în România

Seria de evenimente culinare: Degustări by Cosmin Dragomir & friends continuă cu o un alt episod inedit – celebrarea în premieră pentru România a Zilei Internaționale a Burții (de vită) cu un meniu de degustare de 5 feluri bazat pe ingredientul vedetă + un preparat cu burtă de porc și un desert din legume și pregătit de Chef Laurențiu Hairadin la Rual Primul AproBistro.

The Tripe Marketing Board din Marea Britanie, o instituție care promovează consumul de burtă de vită, a ales data de 24 octombrie deoarece în această zi, în 1662, politicianul, prozatorul și cronicarul Samuel Pepys a scris: „Așa că m-am întors acasă și am luat cina cu soția mea cu un fel de mâncare foarte bun din burtă făcut de mine”.  În Italia există o instituție similară Academia de la Trippa al cărei membru este și Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, cel care pregătește cartea – “Pe culmile mahmurelii, o istorie a ciorbei de burtă și nu numai”.

“Mă bucur că cei de la Rual Primul AproBistro și crama SERVE au acceptat să organizăm împreună acest eveniment inedit pentru peisajul gastronomic de la noi. Din păcate noi nu reușim să valorificăm acest ingredient la adevărata lui valoare, facem doar ciorbă și, rar, tuslama sau tocăniță. În cercetarea mea pentru carte am întâlnit sute de rețete cu burtă de vită, pe mai toate continentele. În Italia am fost uimit de restaurantele Tripperia care sunt specializate în gătirea burții de vită și care sunt la mare căutare. Chef Laurențiu Hairadin a ales șase rețete cu burtă de vită, de pe trei continente, cărora le-a adăugat un fel cu burtă de porc și un desert din legume. Meniul de degustare este completat cu țuică și vinuri de la Crama Serve”, Cosmin Dragomir.

Meniu degustare

Menundo

Ramen cu burta

Tuzlama de vita

Pacal porkolt – gulaș din burta de vita cu boia afumata

Trippa a la Romana

Burta de vita Madrid style

Pork belly – polen crud de mere, tartar de mere,piure de radacinoase coapte

Prăjitura apro: blat de morcovi cu galangal, crema bavareză de fasole cu boabe tonka, dulceata de roșii

Întâmpinarea se face cu țuică (distileriile Bran)

Degustare vinuri  – gama Nasul Nobil de la Crama SERVE din Ceptura, care cuprinde trei etichete: Nasul Cavalerului, Nasul Contesei si Nasul Maestrului.

Participanții care își doresc pot deveni membri gold al clubului de vinuri SERVE.

Beneficii:

Reducere la toate produsele SERVE

Livrare gratuita in toata tara

Acces la petrecerile cramei sau ale partenerilor

Preț bilet țuică & meniuri degustare preparate culinare & vinuri: 220 lei

Rezervări la 0725 995 974

Credit foto: dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian