Țăranul și blogosfera: Lucian Dragomir, producător de legume bio face școală pe internet

Lucian Dragomir este un producător de legume cu certificare bio, din Brașov cunoscut mai ales datorită brandului: La Borcan. De curând, țăranul responsabil – așa cum se autonumește – a lansat luciandragomir.ro/ un blog unde își descrie toate experiențele: de la sfaturi de cultivare până la descâlcirea birocrației aferente.

Lucian Dragomir produce legume pentru unele dintre cele mai bine cotate restaurante din România și recent a încheiat un parteneriat cu TeamFresh HoReCa cărora le-a încredințat întreaga distribuție. Este producător de legume bio autorizat încă din 2018, primul din Brașov. El deține o mică fermă, suprafaţa cultivate 3400 mp din care 900 mp spaţii protejate(solarii), în satul Vad,comuna Şercaia, și a “făcut carieră” datorită legumelor sale care sunt apreciate și folosite de unii dintre cei mai importanți chefi de la noi.

Pe blog și-a propus să își descrie toate experiențele agricole de la ponturi pentru răsaduri, la istoria legumelor, de la sfaturi în ceea ce privește birocrația la rețete inedite. Lucian Dragomir oferă și consultanță de specialitate în agricultura bio.

În copilăria trăită la bloc, verile eram nevoit să le petrec aparte. Tovarășii mei de joacă erau lipsă la apel odată cu terminarea școlii, care încotro pe la bunici la țară. Nedumerit, cu inocența vârstei o întreb pe mama: «Noi unde avem „la țara” noastră?» Răspunsul mamei: «Pe Avram Iancu sau pe Karl Marx (actual Maniu)» , bunicii din partea ambilor părinți locuiau la două stații de autobuz, nr 22, în centrul Brașovului! Prima vacă am văzut-o pe la 8 ani când am primit primul atlas zoologic!

Printr-un concurs de evenimente mai mult sau mai puțin fericite am fost nevoit să am mai multă grijă la ceea ce mănânc! Construcția mea psihică – musai trebuie să dețin controlul absolut- m-a făcut să îmi produc propria mâncare! Cum alimentația românilor este omnivoră, cu un accent mai ridicat pe legume (a se citi buruieni), am început timid să le cultiv!

După 2 ani de amatorism am trecut la alcatuirea unor lucruri temeinice! Desţelinit grădina casei bătrânești a familiei soaţei din Vad şi înfinţarea unei societăți comerciale cu înregistrarea numelui La Borcan cu gândul de a-l într-un transforma în brand! În opinia mea la momentul când se trage linia finală eu musai trebuie să fi înfăptuit următoarele:să platez un pom, să fi creeat un brand cu o oarecare recunoaştere şi să fi lăsat ceva scris despre ăstea!”, mărturisește legumicultorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian