- Ghid culinar despre diversificarea alimentației la bebeluși de Otilia Cușa-Fulea lansat de editura GastroArtEditura GastroArt anunță lansarea unei noi cărți culinare care inaugurează și o nouă colecție: cea de parenting: „Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți” de Otilia Cușa-Fulea. Volumul va ajunge în libăriile Cărturești din toată țara la finalul lunii august și poate fi precomandat de pe carturești.ro „Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase… Read more: Ghid culinar despre diversificarea alimentației la bebeluși de Otilia Cușa-Fulea lansat de editura GastroArt
- Festivaluri cu specific dobrogean, la Tulcea și în București în iunie și la toamnăTulcea celebrează din nou gustul unic al scrumbiei dunărene și tradițiile pescărești, în cadrul Festivalului „Scrumbii de Rusalii”, care va avea loc în perioada 6–8 iunie 2025, în pitorescul Sat Pescăresc Tradițional, iar seria de evenimente Vinuri și Bucate Dobrogene începe la București la Ivan Pescar și Scrumbia Bar pe 14-15 iunie și continuă în… Read more: Festivaluri cu specific dobrogean, la Tulcea și în București în iunie și la toamnă
- Volumul “Sarmale și serotonină” de Camelia Burghele, lansări laTimișoara, București și ZalăuEditura GastroArt anunță lansarea volumului SARMALE ȘI SEROTONINĂ. DESPRE UN MAINSTREAM GASTRO-CULTURAL de Camelia Burghele în Timișoara, București și Zalău. Volumul este, deopotrivă, o abordare antropologică a bucătăriei tradiționale și o culegere de rețete de sarmale (preluate din satele sălăjene). Cartea se găsește în rețeaua de librării Cărturești, în diferite băcănii și restaurante din țară,… Read more: Volumul “Sarmale și serotonină” de Camelia Burghele, lansări laTimișoara, București și Zalău
- Torreznos de Soria: istorie, rețete și curiozități despre delicatesa crocantă a CastilieiSpania este cunoscută pentru gastronomia sa bogată, plină de preparate tradiționale savuroase, iar printre acestea se numără și Torreznos de Soria. Acest aperitiv crocant, făcut din slănină de porc cu șorici, este un simbol al regiunii Castilia și León și o delicatesă apreciată de gurmanzi. Cu o istorie îndelungată și o rețetă aparent simplă, dar… Read more: Torreznos de Soria: istorie, rețete și curiozități despre delicatesa crocantă a Castiliei
- Exemplu de obediență grețoasă pe Monumentul Cepei de la Pericei (OPINIE)În inima județului Sălaj, în satul Pericei, se cultivă una dintre cele mai renumite și apreciate soiuri de ceapă din România. În 2007 locuitorii din zonă au participat la obținerea unui record mondial, moment în care a fost dezvelit și un monument unic în lume. Din păcate, unora dintre noi le dau lacrimile (și nu… Read more: Exemplu de obediență grețoasă pe Monumentul Cepei de la Pericei (OPINIE)