- Degustări de produse locale, conferințe și workshopuri culinare, în weekend, la Tulcea, la Vinuri și Bucate DobrogeneTârg-festivalul Vinuri și Bucate Dobrogene are loc în acest weekend la Restaurantul La Liman de pe Faleza Tulcea. La eveniment pot fi degustate sute de produse locale, iar tulcenii pot participa la dezbaterile din cadrul Congresului Regional de Gastronomie și Vin. Sâmbătă și duminică intrarea este liberă Programul începe încă de vineri seara când are… Citește mai mult: Degustări de produse locale, conferințe și workshopuri culinare, în weekend, la Tulcea, la Vinuri și Bucate Dobrogene
- Ce este bucătăria hercinică? La noi este pusă în valoare în Dobrogea și e parte din Ruta Gastronomică din Programul România AtractivăBucătăria hercinică este o ramură gastronomică specifică regiunilor montane din Europa Centrală, care își trage numele de la Munții Hercinici, o veche formațiune muntoasă ce se întindea din Germania până în părți ale Franței și Cehiei. Această bucătărie este caracterizată de simplitatea ingredientelor, utilizarea resurselor naturale din zona montană și tradiții culinare care s-au păstrat… Citește mai mult: Ce este bucătăria hercinică? La noi este pusă în valoare în Dobrogea și e parte din Ruta Gastronomică din Programul România Atractivă
- Celebrul chef italian Felix Lo Basso, (chef în restaurant cu o stea Michelin), vine în România, pentru o nouă ediție „Azuga Under the Stars”, evenimentul organizat de Lux Garden Hotel & ResortEvenimentul de fine dining „Azuga Under the Stars” revine pentru a doua ediție, la Lux Garden Hotel & Resort din Azuga și se va desfășura pe 5 și 6 octombrie sub patronajul Confindustria România, Accademia della Cucina Italiana – Delegazione di Bucarest și Confhospitality. Ediția din acest an îl are invitat pe cheful Felix Lo… Citește mai mult: Celebrul chef italian Felix Lo Basso, (chef în restaurant cu o stea Michelin), vine în România, pentru o nouă ediție „Azuga Under the Stars”, evenimentul organizat de Lux Garden Hotel & Resort
- Noua ospitalitate românească și impactul asupra brandului de țară: “Gastronomia – cu bune, cu rele” la prima conferință interdisciplinarăImpactul gastronomiei și ospitalității românești asupra imaginii de țară, importanța economică (turism și producție alimentară de masă) și implicațiile asupra coeziunii sociale interne și a modului în care se văd românii pe ei înșiși au fost temele abordate de către vorbitorii (din mediul academic și al practicienilor) invitați la prima ediție a Conferințelor “Gastronomia –… Citește mai mult: Noua ospitalitate românească și impactul asupra brandului de țară: “Gastronomia – cu bune, cu rele” la prima conferință interdisciplinară
- 19 septembrie, prima conferință din seria Gastronomia cu bune, cu releO revoluție în ceea ce privește “Noua ospitalitate românească”, un nou mod de gândire – pentru inovare, identificare de noi produse, servicii și proiecte pentru turism, industria alimentară și HoReCa din România – acesta este scopul forumului permanent de dezbateri și discuții “Gastronomia – cu bune, cu rele”, lansat pe 19 septembrie 2024 de platforma… Citește mai mult: 19 septembrie, prima conferință din seria Gastronomia cu bune, cu rele