Editura GastroArt anunță lansarea unei noi cărți culinare care inaugurează și o nouă colecție: cea de parenting: „Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți” de Otilia Cușa-Fulea. Volumul va ajunge în libăriile Cărturești din toată țara la finalul lunii august și poate fi precomandat de pe carturești.ro
„Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți” este povestea simplă a unei mame care, copleșită de avalanșa de sfaturi contradictorii, transformă presiunea perioadei de diversificare a alimentației bebelușilor, între 6 și 10 luni, în bucurie si inspirație. Cartea oferă rețete-povețe cu asocieri inedite de legume și mirodenii, fără adaos de zahăr sau sare, pentru prepararea rapidă și eficientă a piureurilor, caracteristice acestei perioade.
Volumul conține pagini speciale dedicate jurnalului de părinte cu spații pentru fotografii martor ale diferitelor etape ale diversificării alimentare ale bebelușului. Astfel volumul reprezintă nu doar o sursă de informații și inspirație ci poate deveni, ulterior, una dintre cele mai prețioase amintiri din această perioadă. Cartea, care are 120 de pagini frumos ilustrate, poate fi un cadou cât se poate de ispirat pentru mamele care fie au născut recent, fie urmează să nască.

“Am scris «Mintenaș: îndrumar culinar pentru prințese năzuroase și prinți scârciomiți» dintr-o nevoie personală și o dorință simplă de a împărtăși felul în care eu am reușit să transform o perioadă adesea complicată − diversificarea alimentației bebelușilor − într-o aventură plină de bucurie și creativitate.
Ca mamă a trei copii, știu prea bine ce înseamnă avalanșa de sfaturi contradictorii și presiunea de a face «totul perfect». Această carte este răspunsul meu la acele provocări: o colecție de rețete-povețe simple și rapide, gândite pentru intervalul de 6-10 luni, cu asocieri inedite de legume și mirodenii, toate fără adaos de zahăr sau sare. Am pus în fiecare pagină emoții, savoare, incăpățănare, mulțumire, așteptări, reușite. Mi-am dorit să creez un ghid practic, care să vă ofere încredere și inspirație, transformând prepararea piureurilor într-un joc delicios.
Sper ca «Mintenaș» să devină un aliat de nădejde în bucătăria voastră, aducând zâmbete la masă și ajutându-vă să creșteți năzuroase și scârciomiți, sănătoși și fericiți”, Otilia Cușa-Fulea.
Otilia Cușa-Fulea este profesor de limba engleză, lector universitar la Facultatea de Litere, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Are o vastă experiență didactică și de cercetare în lingvistică aplicată, analiza discursului și studii americane, confirmată prin numeroase publicații și participări la conferințe internaționale și stagii de predare Erasmus+. Doctor în filologie, dar mai ales mamă a trei copii, Otilia Cușa-Fulea își valorifică astfel expertiza lingvistică, pedagogică, dar și maternă în scrierea cărții „Mintenaș”, un ghid practic pentru diversificarea alimentației bebelușilor.

Editura GastroArt își mărește portofoliul cu o nouă colecție care debutează cu acest volum: cea de parenting și sănătate, fără să divagheze de la menirea anunțată încă de la lansare: valorificarea și promovarea gastronomiei în orice formă. “Pe lângă această colecție ocazionată de lansarea acestui frumos și util volum dedicat părinților, anunț că lucrăm la lansarea și altei colecții dedicate călătoriilor gastronomice. În plus, anul acesta publicăm încă două cărți de istorie și cercetare gastronomică, în seria principală. Un studiu în două volume dedicat bucătăriilor etnice și regionale și o altă carte axată pe istoria cafelei la români”, Cosmin Dragomir, director GastroArt.