Cum știu alții să-și celebreze gastronomiile: azi cazul sarmalelor pe timbre

Cum am puține, dar fixe idei, vă supun, azi, atenției o altă abordare a unor state prin care își celebrează gastronomiile naționale (fără să își facă griji că preparatele sunt influențate de rețetarul internațional sau regional). Azi – sarmaua.

Există, nu foarte multe, serii de timbre cu tematică culinară. Nu mă refer la cele cu ingrediente (deși nu au fost gândite așa): ciuperci, legume sau specii de galinacee. Din acelea mai găsim și pe la noi, adică românești. Mă refer la cele cu mâncare.

Cum sarmalele sunt turcești (ha!), adică etimologic în românește sunt turcești, că povestea e lungă și am mai scris-o, alte țări nu au o problemă în a tipări timbre cu sarmale.

Și nu vorbim doar de Azerbaijan, care în 2017 a înregistrat în patrimoniul imaterial Unesco “dolma making and sharing tradition” sau de Turcia (de la care tot spunem că le-am preluat și noi), dar găsim printre țările emitente de astfel de timbre Bosnia și Herțegovina sau Coreea.

Scuze pentru calitatea pozelor, dar altele nu am găsit.

PS: Foto principală – posibil singurul timbru românesc cu tematică culinară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian