Lucian Dragomir este, probabil, cel mai cunoscut cultivator de legume de prin Brașov, fondatorul “La Borcan” și cel care se autointiluează: țăran responsabil. Împreună cu el am făcut și sarmalele murate (o minunăție) pe care o să vi le arătăm curând. Între timp vă prezentăm o altă rețetă de sarmale, de post (vegetariene, vegane):
Umplutura pentru aproximativ 30 sarmale medii adicătelea la mijlocul circumferinței dintre Ardeal și Moldova 😁
5 cepe (400 Gr.) tocată fin
350 gr. ciuperci bune – portobelo, hribi, urechiușe…
150 gr. orez rotund
300 gr. ardei copți, kapia ori /și gogoșari
Sare, cimbru, piper, mărar, boia iute și dulce
Pastă tomate 30 gr.
Se călesc ceapa cu ciupercile în 70 ml de ulei încins până când se rumenesc apoi se adaugă ardeiul copt, condimentele, după 2 minute se adaugă orezul, mestecând una într-una până începe să se audă orezul crăpând, se stinge cu pasta de tomate iar după ce s-o oprit focul se adaugă mărarul!
Se rulează tradițional cu ambele mâini 🤣😁
Se fierb în vin roșu sec, apă, untdelemn.
Pe curul oalei se așează varză tocată și ardei copți