Ziua păcălelilor, faza pe mâncare: arbore de spaghete la BBC, bacon prăjit în loop la Netflix

Ne destindem puțin și aici la raionul food de 1 aprilie, Ziua Internațională a Păcălelilor. De-a lungul timpului mass media a gâdit și promovat multe farse gastronomice, dar doar câteva au rămas în istorie.

Deja inventase fonograful și se afla pe punctul de a lansa becul incandescent. Părea că poate face orice. Așadar, când New York Graphic a susținut în 1878 că Thomas Edison a creat o mașină care putea transforma pământul în pâine, punând astfel capăt foametei în lume, multe persoane au picat în capcană. Ziare din întreaga țară au retipărit povestea, entuziasmate să vadă mașina în acțiune.

Suntem după Al Doilea Război Mondial și aprovizionarea cu vin a țărilor nordice încă era deficitară. 1950, cel mai mare ziar din Norvegia a publicat o poveste susținând că o livrare uriașă a ajuns la magazinele de vinuri administrate de guvern. Singura problemă era că acesta venise vrac și nu existau sticle în depozite. Clienții însetați trebuiau să-și aducă propriile recipiente, dar ar fi putut cumpăra vin cu 75% mai ieftin decât cel îmbuteliat. Lumea s-a bulucit ca la circ și se pare că nordicii nu-și lăsau sacoșa ci găleata la coadă.

În emisiunea All Things Considered de la Radioul Național din SUA s-a relatat cu tristețe povestea ultimelor izvoare de fondue din nordul statului Wisconsin. Se susținea că Izvoarele Calde Vince Lombardi (numite după un antrenor de fotbal american). Crainicul susținea că e nevoie de forță de muncă supra calificată de rangeri ai brânzei pentru reuși să țină izvoarele deschise publicului.

Chiar și BBC a intrat în hora farsorilor. Emisiunea Panorama a prezentat o poveste despre o recoltă reușită de spaghete în acel an în Elveția. Producătorii au mers atât de departe încât au făcut și un reportaj la fața locului.

Mâncare pentru stângaci. Întâi în ’96, Mars a susținut că vinde batoane de ciocolată pentru stângaci, proiectate pentru deschidere ușoară de către persoanele stângace. Apoi, în ’98, Burger King a promovat un burger Whopper pentru stângaci, care avea ingredientele redistribuite astfel încât cineva care îl ține cu mâna stângă să nu-l verse. Apoi, din nou în 2010, brutăria britanică Sayers a prezentat propriul lor sandviș pentru stângaci, care se presupunea că era mai ușor de ținut de către stângaci. De fiecare dată, farsa a adus oameni în magazine căutând mâncare pentru stângaci. De exemplu, mii de persoane s-au prezentat la Burger King în 1998.

Whole Foods a încercat câteva farse de Ziua Păcălelilor, dar cea mai credibilă a venit în 2009 când au promovat niște sticluțe cu aer organic, pe care le-ar fi vindât cu 6,99 dolari fiecare. O afacere la momentul respectiv, când te gândești că barurile de oxigen vindeau oamenilor aer real de trei ori mai scump (mai multe despre barurile de oxygen aici https://summitoxygen.net/what-is-an-oxygen-bar/ )  

În 2014, Netflix a lansat un video 20 de minute cu bacon gătindu-se într-o tigaie. Pentru oricine voia să se dedice cu adevărat, aveau și un videoclip de 73 de minute cu pui la rotisor.

Surse:

https://www.foodandwine.com/lifestyle/7-best-food-pranks-april-fools-day-history

https://lineup.com/blog/medias-top-pranks/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian