Târg festivalul de gastronomie și oenologie est-europeană Craiova, capitală gastronomică est-europeană care are loc în acest weekend la Ramada Plaza Craiova cuprinde peste 50 de expozanți români și străini. Pe lângă expoziția din sala mare, în sălile adiacente se desfășoară o serie de alte conferințe și degustări.
Sâmbătă, 30 noiembrie
12:00 – SALA MARE (Brâncuși) – deschidere oficială, prezentare de meniuri și produse specifice proiectului “Craiova, capitală gastronomică est-europeană”
15:00 – 15.45 – Sala Amza Pellea – prezentare Asociație Winelover România (Răzvan Stoenescu)
15:00 – 15:45 – Sala Henri Coandă – OLTERRA – prezentarea identității și portofoliului noii crame din Drăgășani a Grupului VINTRUVIAN ESTATES (Crama deMatei, Crama Histria, Crama Via Viticola Sarica Niculițel / Caii de la Letea)
16:00 – 16.45 – Sala Amza Pellea – eveniment “Brânzeturi cum se cuVin” (Daniel Botea & Asociația bloggerilor olteni)
17:00 – 17:45 – Sala Henri Coandă – ISPITA: lansarea noului vin din colecția superpremium în ediție limitată a Cramei Oprișor
17:00 – 17:45 – Sala Amza Pellea – prezentarea ofertei educaționale și de consultanță și a evenimentelor Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați – FNDA (președinte Marian Timofti)
Duminică, 1 Decembrie
12:00 – 13:45 – Sala Amza Pellea – dezbaterea “Gastronomia – cu bune, cu rele” pe tema identității regionale gastronomice a Olteniei:
invitați: Laura Vasile, director Liceul de Industrie Alimentară Craiova, Constandina Ionescu (TeamFresh HoRecCa), Chef Ciprian Nicolescu (Ramada Plaza Craiova), Cătălin Mahu (lanțul de restaurante La Mama), Marian Timofti (Federația Națională a Degustătorilor Autorizați) și Daniel Botea (Asociația bloggerilor olteni).
14:00 – 14:45 – Sala Amza Pellea – lansarea cărții “Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir , însoțită de un masterclass de degustare uleiuri de măsline organizat de Asociația degustătorilor de ulei de măsline din România (Cătălin Adam, președinte)