RUAL primul AproBistro găzduiește, la final de iulie, Tomatino – festivalul gastronomic dedicat roșiilor 

A doua ediție Tomatino, festivalul gastronomic dedicat roșiilor, se va desfășura pe 26 și 27 iulie, la RUAL primul AproBistro (str. Mihai Eminescu 114-116). Evenimentul de live cooking va fi organizat în generoasa curte interioară a restaurantului și are ca scop promovarea produsului local și a tomatelor în special puse în valoare și printr-un meniu dedicat lor, la patru mâini, semnat de Chef Alin Barabancea și Chef Laurențiu Hairadin.

Intrarea la expoziția cu vânzare a legumelor crescute în ferma proprie restaurantului, dar și la sesiunile de live cooking este liberă, iar preparatele făcute special pentru această ocazie pot fi degustate în regim ????̀ la carte (porții comandate individual). Pentru a fi siguri că prindeți un loc la mese, organizatorii recomandă cu insistență rezervarea telefonică (072599597). 

Tomatele, din diferite soiuri, vedetele evenimentului sunt folosite în toate preparatele propuse de cei doi chefs cu excepția deserturilor.

Meniul dedicat evenimentului:

 Supe și Ciorbe

  • Supă rece de tomate (gazpacho andaluz), brioșă cu ulei de măsline 250 ml – 29 lei
  • Ciorbă de roșii cu găluște de griș și foie gras 350 ml – 34 lei

Feluri Principale

  • Imam bayildi 350 g – 49 lei (vânătă coaptă, ragu de miel și vită, zacuscă de roșii cu hribi)
  • Ragout de roșii cu lăptucă, șnițel de vânătă cu prosciutto cotto și provolone 350 g – 45 lei
  • Bao “Pescador” 350 g – 40 lei (chifle bao x 2, file de biban panko, pesto de roșii uscate, salată de fasole verde cu roșii)
  • Salată “Axaraquia” 350 g – 42 lei (roșii, castraveți, kumquats, salată baby gem, ceapă roșie, cremă de avocado, creveți grill, vinaigrette de mango)
  • Tacos carnitas 300 g – 45 lei (2x foi de tacos, mușchi de vită grill, salsa de roșii cu jalapeno, coriandru)
  • Midii “marinara” 450 g – 56 lei
  • Carpaccio de roșii cu pepene, ceapă roșie și busuioc, samosa din brânză de capră 350 g – 35 lei
  • Panini “Bari” 40 lei (focaccia, chiftele din carne de vită cu busuioc și parmezan în sos de roșii, cipsuri crocante de vinete cu miere)
  • Brioșă scandinavă cu macrou la grătar 300 g – 42 lei (brioșă cu cărbune vegetal, macrou grill, salată de ceapă roșie cu măr verde și mărar, ketchup de căpșuni cu roșii, maioneză verde cu ulei de mărar)
  • Osso bucco Milanese 500 g – 85 lei (rasol de vită gătit 5h în sos de roșii, risotto cu șofran și gorgonzola, gremolata)
  • Burger “tomatino” 350 g – 37 lei (brioșă, cașcaval afumat, șnițel de roșie, chutney de dovleac cu nduja, cipsuri crocante de vinete)

Desert

  • Papanași & champagne 200 g – 39 lei
  • Tort diplomat 150 g – 38 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

postări asemănatoare

Începeți să introduceți termenul de căutare de mai sus și apăsați Enter pentru a căuta. Apăsați ESC pentru a anula.

Inapoi sus
ro_RORomanian